maanantai 18. heinäkuuta 2011

Porkkanakakku/ Carrotcake/ Morotskaka

Olen innostunut leipomaan porkkanakakkuja! Tein Anitan läksiäisiin yhden, ja nyt toiminta on laajentunut ;) Kuvasin äsken pari videota myös tekiessäni sitä, jos joku haluaa kokeilla. http://www.recepten.se/recept/morotskaka.html tässä alkuperäinen resepti, jota olen vähän muokannut. Laitan öljyn tilalle 75g sulatettua voita, koska tätini oli kokeillut öljyllä ja se maistui kuulemma tosi vahvasti öljyltä. Mutta terveellisempää varmasti olisi öljyllä. Sitten laitan vähemmän kuin 2dl ruskeaa sokeria. Laitoin nyt muistaakseni 1dl, joka oli vähän kukkuralla. Lisäksi laitan manteleita ja hasselpähkinöitä, vaikka ohjeessa lukee joko tai. Otin myös kakun vähän etuajassa pois. Ohjeessa lukee: paista 175 asteessa, uunin alatasossa n. 45min. Mutta mulla se meni tosi kuivaksi viime kerralla. Joten annoin sen olla oliks se nyt 35min, tai 30?? Kokeilin tikulla eri kohdista, ja kakku oli ruskea päältä ja irtoili reinoista. :)




Käännän vielä reseptin:

Ainekset:

3-4 porkkanaa (200g)

0,75dl manteleita tai hasselpähkinöitä (laitan kyllä tupla-annoksen)

2 kananmunaa

1,2dl ruskeaa sokeria

1tl kanelia

0,5tl inkivääriä

1tl vanilja/vanilliinisokeria

0,5tl ruokasoodaa

1tl leivinjauhetta

2dl vehnäjauhoja (käytin Sunnuntain täysjyvävehnäjauhoja)

n. 75g voita tai margariinia sulatettuna





Kuorrutus:

Paketti maustamatonta Philadelphia juustoa, olisko se 200g.

(Alkuperäisessä ohjeessa on vähemmän)

1dl tomusokeria

1tl sitruunamehua

koristeluun voi käyttää mitä tahansa, esim. pari mansikkaa


Tein vielä havainnollistavia videoita :D jotka laitan ihan just!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti